Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Cumartesi, 2024-04-27, 9:50 AM
Main » 2009 » Eylül » 13 » Nano Teknoloji Araba Yıkama
Paylaş
8:01 PM
Nano Teknoloji Araba Yıkama
http://www.naturwash.com/images/temizz.jpgKüresel ısınmaya önlem olarak gelişmiş ülkelerde uygulanan, drycarcare yani oto-kuru temizleme sisteminin ekipleri, telefonla müşterilerinin ayağına gidiyor.

30 dakikada 17 liraya iç-dış yıkama gerçekleştiriyor. Sistemle, otomatik yıkama makinelerinde 70 litre, hortumla yıkamada ise 150 litre olan su israfı önlenerek alternatifi olmayan tek madde olan suyun tasarrufu sağlanıyor. Organik maddeler kullanıldığı için çevre kirliliği yapmıyor.

Telefonla yerinde hizmet Beykoz Bayii Müdürü Gözde Olgun, araç temizliğini bir telefon yakınlığına taşıdıklarını belirterek şunları söylüyor: “İster evde, ister işte, ister eğlence mekanında, nerede olursa olsun aracın bulunduğu mekana gelerek hizmet veriyoruz. Tek bir telefonla, 15 dakikada dış, 30 dakikada iç ve dış araç temizliğini susuz olarak tamamlıyoruz. Bu sistemle klasik yöntemlerle yapılan araç temizliğine son veriyoruz. Araç sahiplerine ciddi zaman tasarrufu sağlamayı hedefleyen sistem sayesinde, oto yıkama istasyonlarına gitmek, aracın temizlenmesini beklemek, aracı geri almak gibi süreçler de sona eriyor.”

Gözde Olgun, temizleme işleminde kullanılan solüsyonların içerisinde yer alan UV koruyucuları sayesinde, aracın güneş ışınlarından en az seviyede etkilenmesini sağladığını belirterek, “Anti statik koruma sayesinde araç daha geç toz tutuyor, boyası cilalanmış gibi parlıyor. Araç yüzeyini koruma özelliğiyle klasik yöntemle temizlenen araca oranla daha uzun süre temiz görünüyor. Temizletme sayısı da azalıyor” diyor.


İPEKTEN 10 KAT DAHA YUMUŞAK

Doğa dostu araç yıkama sistemi Beykoz Bayi Koordinatörü Okan Uyanık ise kullanılan nano teknolojik havluların normal temizlik bezlerine göre 30 kat fazla temizleme gücüne sahip olduğunu söylüyor: “Klasik temizleme bezleri ve havlular kir ve tozun çoğunu öteleliyor. Fiberin yıldız şekilli kanalları içindeki kiri, yağı ve partikülleri yakalar ve tozu hapseder. İpekten 10 kat daha yumuşak olduğundan yüzeyi çizmez. Kullandığımız ithal solüsyonlar da petrokimya ürünü değil. Silikon ve alkol içermez. Bitkisel özlü doğal ürünlerden üretildi ve araca diğer kimyasal yüzey aktif temizleyiciler ve deterjanlar gibi zarar vermez. Sudan daha yoğun olup içerisindeki kaydırıcılar sayesinde temizleme anında sürtünme ve çizilmeyi engelliyor.”
Views: 1474 | Added by: imblade | Tags: nano, otomobil, oto, teknolojisi, kurulama, susuz, sabunsuz, yıkama | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]