ABD Yiyecek Standartları Ajansı uzmanlarına göre
organik yiyecekler tamamen sağlıklı olarak değerlendirilmemeli. Kuruma
göre, organik yiyecekler genetiği değiştirilmiş gıdalardan daha
sağlıklı veya faydalı değil. Uzmanlar, 2 milyon yıllık bir yiyeceğin
günümüzde böcek ilaçları, farklı
tarım teknikleri ve gübre gibi nedenlerle doğallığını kaybettiğini öne
sürüyor. Uzmanlar, genetiği bilinen gıdaların bu tür organik olduğu
söylenen yiyeceklerden daha sağlıklı olduğunu savunuyor.
Hatta İngiliz Gıda Kurumu'nun da içinde yer aldığı bir grup kuruluş ve uzman da, sunni ısı ile çıkarılan ve ucuza satılan tavuğun fakir aileleri doyurmak için iyi bir yol olduğunu, doğada ne yediği belli olmayan tavuklardan daha sağlıklı olduğunu savunuyor. Özellikle kuş, domuz gribi gibi hastalıklar insanların organikten çok endüstriyel gıdalara yönelmesine neden oluyor.
Uzmanlar
ayrıca, bu açıklamarının insanların organik gıda almaması anlamına
gelmediğine de dikkat çekiyor. Amaçlarının organik ile genetiği
değiştirilmiş gıdalar arasında çok fark olmadığını göstermek olduğunu
belirtiyorlar.