ilk elmalı kurabiye denememin sonuçları. annem ilk denemeyi kendi
başıma yapmamam için ısrar ediyordu. galiba hamuru yeterince
yoğurmayacağımdan ve gerekli kalınlıkta açamayacağımdan endişe
ediyordu. ama neyseki ben ikinci bezeyi açarken yetişti de doğru
kalınlığı öğrenmiş oldum.
kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket
margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az
kabartma tozu ve un gerekiyor. önce un hariç tüm malzemeleri
karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz.
kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun çok fazla
yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini
hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek
kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz.
pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.
hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru
genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun)
herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar
elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste
gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de
hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine
pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi
olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)