Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Perşembe, 2024-03-28, 5:57 PM
[ Yeni Mesajlar · Üyeler · Forum Kuralları · Forumda Ara · Abone Ol ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Hoşgeldiniz! » Sağlık » Mevsim Geçişlerinde Hastalık Riski
Mevsim Geçişlerinde Hastalık Riski
imbladeDate: Pazartesi, 2009-09-14, 10:06 PM | Mesaj # 1
Admin
Grup: Site Yöneticisi
Mesajlar: 39
Ödüller: 3
Lwl: 21
Durum: Offline
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi bildirdi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimsel geçiş döneminde, vücudun bu sürece uyum sağlamada sıkıntı yaşayabileceğine, muhtemel sağlık sorunlarının önüne geçilebilmesi için enfeksiyonlara karşı direnci artırıcı önlemlere yönelinmesinin önemine dikkati çekti.

Vücudun bu dönemlerde vitamin desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Aydoğan, ''Bunun için özellikle doğal yollarla yetiştirilmiş meyvelerin tüketilmesi önemlidir. Ayrıca, stresten uzak durmak gerekir. Çünkü stres, birçok hastalığa sebebiyet verdiği gibi özellikle de gribin tetikçisidir'' dedi.

Ramazan Bayramı'nın da mevsimsel geçiş dönemine denk geldiğine dikkati çeken Aydoğan, şu uyarılarda bulundu:

''Risk grubunda olanların, bayramı kendilerine zehir etmek istemiyorlarsa grip aşısı yaptırmalarında yarar var. Grip aşısı hasta olduktan sonra iyileşmek için değil direnç kazanmak amacıyla sağlıklıyken yapılır. Vücut direncini artırıcı önlemler alınmasının yanı sıra bayramlaşmada hasta ve yakınların elinin öpülmemesi ayrıca öpüşmeden kaçınılması son derece dikkatli olunması gereken bir konudur. Bir geleneği yerine getirme kaygısıyla değil hastalık riskini düşünerek bu gibi şeylerden mümkün olduğunca uzak durulması yönünde hareket edilmelidir.'' AA

 
Forum » Hoşgeldiniz! » Sağlık » Mevsim Geçişlerinde Hastalık Riski
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: