Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Cuma, 2024-03-29, 12:48 PM
Sesini duydugunuz anda avuçlariniz terlemeye kalbiniz deli gibi çarpmaya basliyorsa... Bu ask degil HOSLANMAKtir
Ellerinizi ondan cekemiyor sürekli dokunmak sarilmak istiyorsaniz.. Bu ask degil ARZULAMAKtir
Yaninizda bir tek o oldugu için onu istiyorsaniz.... Bu ask degil YALNIZLIKtir
Herkes onunla olmanizi bekledigi için onunlaysaniz... Bu ask degil SADAKATtir
Size sicak, yakin davrandigi için onunlaysaniz... Bu ask degil KENDINE GUVENSIZLIKtir
Üzülmesini istemediginiz için onunlaysaniz... Bu ask degil ACIMAKtir
Ona deger verdiginiz için hatalarini hosgörüyorsaniz.. Bu ask degil ARKADASLIKtir
Bütün gün ondan baska hiç birsey düsünmediginizi söylüyorsaniz.. Bu ask degil koca bir YALANdir
Onun iyiligi için kendinizden çok sey feda edebiliyorsaniz... Bu ask degil YARDIMSEVERLIKtir
O üzgünken sizin de kalbiniz aciyorsa... Iste bu ASKtir
Tarif edemediginiz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadiginizi düsünüyorsaniz. ... Devamını Oku »
Gösterim: 758 | Eklendi: Crazy_Prences | Tarih: 2009-09-06 | Reyting: 5.0/1 | Yorumlar (3)

Latince'de kılıç anlamına gelen Gladio sözcüğünü isim olarak kullanan örgüt, Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi olan Stay Behind tarafından 1952 yılında kuruldu. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, 1956 yılında ABD ile işbirliği içinde, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlendi. Sardunya'da örgütün ilk eğitim kampı kuruldu ve Kuzey İtalya'da 139 yerde silah ve mühimmat depoları oluşturuldu. Resmi adı Müttefik Koordinasyon Komitesi (Allied Coordination Committee) idi.

1956 sonrasında ikisi kadın 622 kişi ABD ve İngiliz gizli servisleri tarafından eğitildi. 1990 yılında Gladio'yu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000'e yaklaştığı ortaya çıktı.

Örgütün İtalya'daki adı Gladio (Kılıç) idi. Yunanistan'da B-8 ya da SheepSkin (Koyun Postu), Belçika'da SDRA-8, Hollanda'da NATO Command, Batı Almanya'da Gehlen Harek ... Devamını Oku »
Gösterim: 716 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-07-30 | Reyting: 1.9/12 | Yorumlar (0)

2.Dünya Savaşı’nın sona ermesinin hemen ardından ABD ve İngiltere yeni dünya düzeninin nasıl şekillendirileceği üzerine projeler geliştirmeye giriştiler. NAZİ Almanyasına karşı savaşta Sovyetlerle ittifak yapılmıştı ancak Sovyet yayılmacılığı ve komünizmin Hür Dünyayı tehdit eden yeni tehlikeler olduğu kısa sürede anlaşılmıştı.
Sovyet tehdidine karşı üye müttefiklerin topraklarını ‘ortak savunma alanı’ ilan eden North Atlantic Treaty Organization (NATO) 4 Nisan 1949 tarihinde 12 ülkenin (ABD, Kanada, Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Hollanda ve Portekiz) katılımıyla Washinton’da kuruldu.

18 Şubat 1952’de NATO’nun ilk genişleme hareketi çerçevesinde Türkiye ve Yunanistan ittifaka dahil oldu. Bunu 6 Mayıs 1955’te Batı Almanya’nın NATO’ya katılması izledi.

İttifaktaki ilk 4 Mart 1966’da General Charles de Gaulle, ABD ağırlığına karşı tavır koyarak Fransa'yı NATO'nun askeri kanadından ge ... Devamını Oku »
Gösterim: 1924 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-07-30 | Reyting: 1.1/10 | Yorumlar (0)

Havacılık tarihi Türkiye’de İmam Cevheri ile başlar. Hicri 400 yılında o zamanın büyük Türk bilginlerinden İmam Cevheri kendi hazırlamış olduğu iki kanat ile Nişabur Caminin kubbesinden atlayarak, ilk uçma denemesini yapar. Fakat hazırladığı kanat, havada tutunmasına yetmez ve hızla yere düşerek Türk Havacılık tarihinin ilk şehidi olur. Havacılık tarihine giren ikinci Türk ise, Hezarfen Çelebi’ dir. 1632 yılında kendi yaptığı kanatlarla Galata Kulesinden atlayarak, Üsküdar Doğancılar Meydanına inmeyi başarmıştır. Zamanın padişahı Sultan Murat, bu olayı korku ile izlemiş, etrafındaki adamların yanıltması sonucu, önce Hezarfen Çelebi’ yi bir kese altınla ödüllendirmiş sonrada Cezayir’ e sürgüne göndermiştir. Hezarfen’den çok az sonra da Lagari Hasan Çelebi bugünkülere çok benzeyen dört kollu bir füzeyi ateşleyerek çok yükseklere çıkmış ve daha sonra kendi hazırlamış olduğu özel bir sistemle arızasız olarak denize inmeyi başarmıştır. Fakat sonu yine Hezarfen Çelebi gibi sürgüne gönderilme ... Devamını Oku »
Gösterim: 1895 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-07-30 | Reyting: 0.0/0 | Yorumlar (2)

TARİH ÖNCESİ ÇAĞLARDAN OSMANLI DÖNEMİ SONUNA KADAR

Paleolitik Çağ (M.Ö. 600.000-8000)

İnsanın yavaş yavaş gelişmeye başladığı bu ilk uygarlık çağı Buzul Devri'ne rastladı. Yarım milyon yılı aşan bu uzun devre boyunca insan henüz üretime geçmemiş olup, doğada buldukları ile geçinen mağara ve ağaç kavuklarında barınan doğadaki taşlardan avlanma aletleri yapan ilkel bir durumdadır.Buzul Dönemi'nin izlerini Anadolu'da da bulmak mümkündür. Antalya çevresindeki Karain, Beldibi ve Belbaşı Mağaraları bu dönemin sonlarında (M.Ö 20.000-8000) kullanılmışlardır. Karain, Beldibi ve Belbaşı'nda bulunan eserlerin bir kısmı Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Karain Müzesi'nde sergilenmektedir.

Neolitik Çağ (M.Ö. 8000-5000)

İnsanoğlu bundan 40 bin yıl önce, bugünkü fizik yeteneklerine ulaşmaya başladığı ve ateş yakmasını da öğrendiği halde uygar denebilecek duruma ancak on iki bin yıl önce yerleşik hayat şekline geçmesiyle ulaşabilmiştir. Yerleşik olmak i ... Devamını Oku »
Gösterim: 962 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-07-30 | Reyting: 4.6/12 | Yorumlar (0)


1.1. İnternetin Tanımı

Internet  “Dünyanın dört bir yanındaki veri tabanlarını ve bilgisayarları birbirine bağlayan bilgisayar ağı” (Gülsoy, 1997; 265) olarak tanımlanır. “İnter” (arasında,birbiriyle ) ile “net” (ağ) kelimelerinin bir arada kullanılmasıyla ağlar arası gibi bir anlama sahip olan ınternet kelimesi meydana gelir.

İnternetin en önemli özelliği birebir iletişim kurmasından önce “inter aktif” iletişim sağlamasıdır. Internet ile tek taraflı bilgi vermek yerine, kullanıcının taleplerine göre yönlenen bir bilgi akışı gündeme gelmiştir. Birden fazla bilgisayarda bulunan bilginin tek bir kullanıcının kullanımına sağlayan ınternet, ayrıca görüntü, ses, bilgi alışverişini de sağlar.
Gösterim: 2369 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-07-30 | Reyting: 2.6/213 | Yorumlar (2)

Blog Nedir ? Nasıl Yazılır ?

Bir kaç gündür arkadaşlar bu sorulara yanıt vermeye çalışyor. Bunun üzerine bende bu konu hakkındaki fikirlerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Öncelikle size kendimi taktim edeyim :
Ben bu sitenin " Lazkopat 'ı" yım :
Yani deli dolu, zaman zaman sinirli, yeri geldiğinde ciddi ama her daim çevresindekilere yardım etmeye hazır bir kişi ( umarım bu sözlerim kendini beğenlişmik olarak algılanmaz ) .
Dönelim asıl konumuza.
Bence blog yazmaktaki amaç başkalarıyla konuşamadıklarımızı bu ortamda ifade etmeye çalışmak çünkü hepimiz tarafından bilinirki yazmak söylemekten daha kolaydır bazı durumlarda.
Bir sırdaş olmaktan öte, duygularımızı, sevinçlerimizi, hüzünlerimizi, hayal kırıklıklarımızı paylaşmak isteğimiz yöneltir bizi bu sayfalara ve başlarız en içten duygularımızla sizlere yazmaya.
Bence en güzel bloglar en içten ve en samimi şekilde yazılmış olanlardır.
Ilk paylaşım için bu kadarı yeterli diy ... Devamını Oku »

Gösterim: 851 | Eklendi: Lazkopat | Tarih: 2009-06-27 | Reyting: 5.0/1 | Yorumlar (6)

  Bu günkü konumda taraftar olmanın iyi mi kötü mü olduğundan bahsetmek istiyorum. tabiki butun bu düşüncelerim bana ait kesinlikle bu böyledir demiyorum.kendi düşüncelerimi paylaşıcam

  öncelikle şunu belirteyim ki iyiyi kötüyü ayırt edebilmemiz için bu iki kavramın birlikte olması gereklidir.nasıl yani? şöyle ki düşünün hayattaki herşey beyaz olsaydı ve diğer renklerin varlığı bilinmeseydi bir elmanın rengini nasıl söyleyebilirdik yada bir ağaç yaprağının yada bir gülün rengini? düşünün hayattki bütün renkler sadece beyaz ve elinizde bir gül var arkadasına soruyosun bu ne renk? mantıklı bir soru mu sizce?karşındaki de sana beyaz diyecek tabi ki baska renk yok.bu nedenle hayatta hep karşıtlıklar vardır.iyi kötü güzel çirkin bay bayan vs.durum bunu gerektirdiği içinde mutlaka bizim de bir tarafda olmamız gerekiyor.yani ya iyi tarafta ya kötü tarafta.bu yüzdendir ki hayatta kimse doktor veya mühendis olmaz.herkes doktor olsa kim hasta olacak öyle değil mi?

  ... Devamını Oku »
Gösterim: 687 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-06-26 | Reyting: 0.0/0 | Yorumlar (2)

Öncelikle herkeze Selam'lar, Ilk defa bir bloga yaziyorum o açidan belki göze güzel görünmeye bilir eger o sekil birsey ortaya cikarsa eger cahillime sayin.Blog nedir ne amaçla kullanir onu bile bilmem ne garip dimi ??  Suan cidden ne yazacami bile bilmiyorum ama açilis olarak kendimi sizlere tanitmak ‘tan yanayim kisa ve özet olarak tabikide .

Ben... Isim Selma,08 Haziran 1992 Fransa Strasbourg bolgesi dogumluyum , Aslen sivas.
Kareketirim. Öncelikle cok dugsulim ve sulu gözlüyüm ,sevdiklerimi kiskanirim, yeri geldindede alinirim . Sürekli benimle ilgilenmesini isterim ilgilenilmedindede ilgi gormek için herseyi yaparim , yas 17 olsa bile çocuk gibi ilgilenilmeyi çok severim belkide biraz simarik bir kisiyim bilemiyorum . Olgun ?? Ben acaba olgunmuyum ? hayir deilim yeri geldinde mutlaka olgunlasiyorumdur ama genel olarak kesinikle deilim böle bir karektere sahip oldugumdanda çok mutluyum çünki insanlar beni böle taniyor ve böle seviyor karekterimi seviyorum . Benim ho ... Devamını Oku »

Ekler: Resimler 1
Gösterim: 619 | Eklendi: Crazy_Prences | Tarih: 2009-06-25 | Reyting: 5.0/1 | Yorumlar (2)

Merhaba arkadaşlar ben ilk defa bir blog yazıyorum.Cahil kalmışsın daha yeni mi ilk defa yazıyosun demeyin.Daha öncesinden de haberim vardı bu blog işinin ama ben ne işe yaradığını bilmiyordum.Araştırınca ilginç bir yanı olduğunu düşündüğüm için ve anlamaya başladığım için yazmaya karar verdim.Zamanla bu işi seversem kendimi geliştirip yazmaya devam ederim.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

ilk blogumda ne anlatsam diye düşündüm ve ilk olarak bu blog işine nasıl girdiğimi anlatayım dedim.Ben uzun bir zamandır özgün kaliteli ve maliyeti diğerlerine göre asgari olan bir websitesi kurmaya çalışıyorum.Pek cok kez websitesi açtım ama herdefasında hitim olmadığı için sıkıldım ve bıraktım.internette gezinirken websitesi kurmanın inceliklerini araştırdım ve tekrar uğraşmaya başladım.Çoğu kez başarısız oldum ama yılmadım hep daha iyisini ve kalitelisini yapmayı başardım.Ve en sonunda bu gördüğünüz site...Bu siteyi bile yapmak için çok emek verdim.Ben hep websiteme gelenler eğlensin mutl ... Devamını Oku »
Gösterim: 801 | Eklendi: imblade | Tarih: 2009-06-24 | Reyting: 5.0/2 | Yorumlar (6)