Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Cuma, 2024-04-26, 7:29 PM
Main » 2009 » Eylül » 6 » Firmaları Çökerten Virüs Türkiye'de
Paylaş
5:50 AM
Firmaları Çökerten Virüs Türkiye'de

http://www.pcakademi.com/wp-content/virus3.jpgSamsun Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Rusya kökenli olduğu belirtilen 100 yılın en tehlikeli virüs sistemi olarak tanımlanan 'Kido Killer' virüsü Samsun'u da etkiledi.

Microsoft'un antivirüsü bulana 250 bin dolar ödül verdiği virüs Samsun'da önde gelen 10 firmanın işletim sistemini tamamen çökertti. Yayılmasını sürdüren virüs, bulaştığı bilgisayar sisteminde bütün paylaşımları kaldırıp kayıtlı bilgiye ulaşmayı engelliyor sistemi kilitliyor.

Arama motorları, müzik ve film indirme gibi birçok yolla bulaşan virüs, Rus bilgisayar korsanları tarafından geliştirildi. Kido Killer ve benzeri birçok virüs mail yoluyla bulaşırken, virüs, piyasada bulunan antivirüs programlarından bir adım önde hareket ediyor. Korunmak için bilgisayarda lisanslı bir antivirüs programının olması gerekiyor.

Lime Wire, Ares gibi arama motorları hatta mümkünse arama motorlarının hiçbirinin kullanılmaması tavsiye ediliyor. Mail yolu ile gelen ve tanınmayan hiç bir e-posta açılmaması ve silinmesi öneriliyor.

Views: 760 | Added by: imblade | Tags: katil virüs, Firma, virus, emniyet, virüs, antivirüs, Boot, samsun, avira, killer virüsü, antivirus | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]