Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Salı, 2024-04-23, 8:54 PM
Main » 2009 » Eylül » 2 » Denizli Bu Başla Zengin Olur!!
Paylaş
6:10 PM
Denizli Bu Başla Zengin Olur!!

Denizli'de yapılan kazılarda gün ışığına çıkarılan heykel başı tüm arkeoloji dünyasını ayağa kaldıracak.

Roma Cumhuriyet Dönemi'ni sona erdiren ilk imparator Augustus'un bugüne kadar bilinen en sağlam ve ayrıntılı heykelinin başı bulundu.

Denizli'nin Eskihisar Köyü yakınlarındaki Laodikya Antik Kenti'nde süren kazı çalışmalarında Roma Cumhuriyet Dönemi'ni sona erdiren ilk imparator Augustus'un heykelinin başı bulundu. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Roma'nın en büyük ve en güçlü imparatoru Augustus'un heykel başının, şimdiye kadar bulunan ve çeşitli müzelerde sergilenen imparator Augustus başları arasında en iyisi ve değerlisi olduğunu söyledi. 

Pamukkale Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından 7 yıldır kazı ve restorasyon çalışması sürdürülen Laodikya Antik Kenti'nde, Roma Cumhuriyeti'ni yıkan ilk imparatoru Augustus'un (M.Ö. 63- M.S. 14), heykel başı bulundu. Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında, 6 ayrı bölgede, kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdüren 250 kişi, Augustus heykelinin gövdesini aramaya başladı.

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Roma'nın ilk imparatoru Augustus'un heykel başının kazı çalışmaları süren tuvalet yapısı içinde bulunduğunu söyleyerek, “İmparator Augustus, Roma Cumhuriyet Dönemi'ni sonra erdiren ve imparatorluğu başlatan ilk Roma imparatorudur. Augustus imparatorluğu süresince Anadolu'ya çok önem vermiş, bir çok imar faaliyeti yapmış kişidir. Roma'nın gelmiş geçmiş en güçlü tanrı imparatorudur. Laodikya'da ele geçen imparator Augustus heykeline ait baş, işçilik yönünden en kaliteli olanıdır. Bu da Laodikya'nın sanata, kültürde, zenginlikte ne kadar ileriye gittiğini gösteren güzel bir örnektir. Bizim bulduğumuz İmparator Augustus başı, şimdiye kadar dünya müzelerinde sergilenen Augustus başları arasında en iyi olanı” dedi.

Denizli'yi zengin edecek baş

Views: 676 | Added by: imblade | Tags: zengin, sezonun en iyi transferleri kimde, denizlide çıkan baş, Baş, ÇIKTI, oldu, denizli, çıktı, heykel başı | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]