Hoşgeldiniz... Ziyaretçi | Abone Ol

Jasper Ajans

Pazartesi, 2024-05-06, 2:25 AM
Main » 2009 » Temmuz » 30 » Organik Yiyecekler Ne Kadar Organik?
Paylaş
6:47 PM
Organik Yiyecekler Ne Kadar Organik?
ABD Yiyecek Standartları Ajansı uzmanlarına göre organik yiyecekler tamamen sağlıklı olarak değerlendirilmemeli. Kuruma göre, organik yiyecekler genetiği değiştirilmiş gıdalardan daha sağlıklı veya faydalı değil. Uzmanlar, 2 milyon yıllık bir yiyeceğin günümüzde böcek ilaçları, farklı tarım teknikleri ve gübre gibi nedenlerle doğallığını kaybettiğini öne sürüyor. Uzmanlar, genetiği bilinen gıdaların bu tür organik olduğu söylenen yiyeceklerden daha sağlıklı olduğunu savunuyor.

Hatta İngiliz Gıda Kurumu'nun da içinde yer aldığı bir grup kuruluş ve uzman da, sunni ısı ile çıkarılan ve ucuza satılan tavuğun fakir aileleri doyurmak için iyi bir yol olduğunu, doğada ne yediği belli olmayan tavuklardan daha sağlıklı olduğunu savunuyor. Özellikle kuş, domuz gribi gibi hastalıklar insanların organikten çok endüstriyel gıdalara yönelmesine neden oluyor.

Uzmanlar ayrıca, bu açıklamarının insanların organik gıda almaması anlamına gelmediğine de dikkat çekiyor. Amaçlarının organik ile genetiği değiştirilmiş gıdalar arasında çok fark olmadığını göstermek olduğunu belirtiyorlar.
Attachments: Resim 1
Views: 1114 | Added by: imblade | Tags: organik yiyecekler neler, Ne, organik, organik yiyecekler saglıklı mı?, organik yiyecekler, kadar, sağlıklı, yiyecekler, organik yiyeceklerde tercih | Rating: 0.2/5
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]